Crown Point SummitSummit hade inte mer än precis hunnit börja sin bana som avelshund i Sverige sedan flytten från USA. Hans huvudsakliga uppgift är annars jobba med samling och flyttning av renhjordar i norra delen av landet.
Han är dessutom en mycket omtyckt familjehund som älskar sin familj och går bra ihop med både den ystra barnaskaran och övriga hundgänget.

Summit är medekraftig och har ett maskulint huvud med mörka vackra ögon.
Till sättet är han oftast lugn och balanserad. Han är lyhörd och vill gärna vara till lags. Han är öppen och godmodig. Han var inte tränad under sin valp- och unghundstid i USA men har utvecklats mycket sedan han kom hit. Han har anpassat sig väl i alla nya miljöer och har hanteras av många nya människor utan problem. Hans stora styrkor tycks vara hans socialitet och hans fina djurkänsla i vallningsarbetet. Han är en hund som det är lätt att leva med men ibland kan han bli lite uttråkad om inget händer...!
Summits första kull föddes i april 2010. Här är några av hans färgranna döttrar vid 7 veckors ålder. Dessa har nu vuxit upp och de har fått jobb inom renskötseln både i Sverige och Norge. Tiken i mitten har redan bruksprovsmeriter..