EL MERINO'S NEW FIRE

Född:
2010.08.13
e:
u:
HD:
A-A
AD:
UA
Ögon:
UA som valp och 2012
MH:
Genomfört

"KNUT" är valpen som inte skulle bli kvar hemma. Det var en liten tik som var utvald från kullen men Knut blev kvar lite längre och tiden gick. Han var speciell, hans enorma charm tog över totalt och till sist blev det helt enkelt otänkbart att skiljas ifrån honom.

Knut är en livlig hund som är ivrig och nyfiken av sig. Jag har främst påbörjat vallhundsträning med honom och han har varit väldigt rolig att jobba med. Han är tyst, intensiv och visar bra flockkänsla. Passar alltid flocken vart jag än befinner mig! Han är alltid en bra hjälp vid t ex fodring eller lastning av fåren. Till skillnad mot sin syster är han dock mera 'het' och kan behöva påminnas då och då om vem som bestämmer. Han gillar att visa sig på styva linan och gillar verkligen att dominera djur som vill springa ifrån honom..

Han har lätt för att apportera, är galen i bollar och gör det mesta med högsta intensitet. Han är stabil i alla miljöer och skottfast.
Han har sin fars godmodiga och vänliga sätt och har sin mors pigga lekfullhet.

Han är en naturligt muskulös, medelstor hane på ca 21kg. Troligen har han väl precis som andra hundar brister men hans charm överspeglar det mesta..! Kanske att hans svans har en väldigt ful knut och därav namnet! Eller att han skäller på hundar ibland när han sitter i bilen..<3

Flera bilder!