Korad DIELKU JUOPMU

Racy

"Racy"

Född: 2008.07.18
e: Crown Point Cowpuncher
u: El Merino's Sámi Sáve
HD: B
AD: -
Ögon: U.A. januari 2012
MH: Genomfört
MT: Gk 514p
Tävling: Gk. Lkl spår
Övrigt:

Racy var från början inte en hund som jag hade tänkt ta hem. Hon kommer ifrån en kull som jag hade stort intresse för avelsmässigt. Planen var att hämta en valp ifrån kullen som var född i Kiruna och sedan placera hos fodervärd. Planen sprack dock totalt när jag fick se henne första gången vid 8 veckors ålder! Jag har aldrig fallit så snabbt för en valp - det var defenitivt kärlek vid första ögonkastet! Under de närmast följande dagarna insåg jag att jag aldrig skulle kunna släppa henne ifrån mig. Det slutade med att jag åkte hem från Kiruna med två tikvalpar istället, en till mig själv och en till fodervärden... Man skulle lugnt kunna säga att det var ett impulsköp!!
Tyvärr har Racy inte visat sig ute på tävlingsbanorna särskilt ofta. Det blev helt enkelt inte tid över för träning och utbildning av alla hundar hemma. Jag tror annars hon skulle kunna bli en utmärkt sökhund. Hon har en sådan där never-met-a-stranger-mentalitet som gör att hon alltid är trygg och trivs med alla människor i alla lägen.
Det lilla hon tränats ligger i nivå för lägrelklass i spår. Lydnaden är hon väldigt enkel att träna i. Hon har lätt för att koncentrera sig, inget flams.. gör oftast det rätta redan vid första försöket.
Racy är fortfarande min ögonsten och hon är tveklöst den coolaste av mina hundar. Hennes blick utstrålar verkligen klokhet och det var inte alltför överraskande att hon fick väldigt höga poäng på korningnes mentaldel.
Racy har mycket av sin fars utseende och sin mors självständighet.
Hennes brister är väldigt få men det kan nämnas att hennes koncentration som vallhund inte är den bästa. Hon tar det helt enkelt inte så allvarligt även om instinkten ändå finns där (se film).

Racy hade en valpkull efter El Merino's New Fire i Februari 2012. Alla ser väldigt lovande ut och några kommer ut på tävlingsbanorna redan våren 2013.

6st av de totalt 7st på MH 4-5/5-2013